UDRUGA VETERANA SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE ALFA ZAGREB

Croatian is the main language of UDRUGA VETERANA SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE ALFA ZAGREB facebook group. It is a CLOSED group. UDRUGA VETERANA SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE ALFA ZAGREB has 903 members. So it is a Small group. You can find this group by searching 105967479796 on Google, Bing or Yahoo. We last updated on 2015-02-03 12:27:05.

Udruga veterana specijalne jedinice policije "Alfa" Zagreb je dragovoljna Udruga veterana ratnih pripadnika Specijalne jedinice policije "Alfa" Zagreb, registrirana 25. svibnja 2004. godine i djeluje na području Grada Zagreba i Županije zagrebačke. Specijalna jedinica policije "Alfa" Zagreb slavna je postrojba MUP-a RH čiji su pripadnici tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani teritorijalne cjelovitosti i oslobađanju okupiranih područja Republike Hrvatske, pri čemu je 8 pripadnika postrojbe izgubilo život, a preko 100 djelatnika je ranjeno. Svakom istinskom domoljubu zatreperi srce pri sjećanju na pripadnike "Alfi" i njihov ulazak u Zagreb i dolazak na trg Bana Josipa Jelačića nakon pobjedonosne operacije "Oluja", kada je cijela Hrvatska saznala što su to činili specijalci u obrani i oslobađanju Domovine od samog početka Domovinskog rata. Također je važno napomenuti da se radi o specijalcima koji su znak Jedinice i grb svog grada ponosno nosili tijekom svih operacija u kojima su sudjelovali, a koliko su ta vremena bila zahtjevna, odgovorna i odlučna, govori i pismena pohvala predsjednika RH dr. Franje Tuđmana za sudjelovanje Jedinice u oslobađanju vojarne Velika Buna, te priznanje Grada Zagreba – Grb grada koji je Jedinica primila 1994. godine, kao i medalju Grada Zagreba koju je Jedinica primila 2006. godine povodom 15. godišnjice ustrojavanja ratnih zapovjedništava, kao i brojna pojedinačna visoka odličja.
Udruga veterana specijalne jedinica AlFa Zagreb jedna od rijetkih Udruga, ne samo u Zagrebu, nego i cijeloj Republici Hrvatskoj ima pod sobom: prvi policijski Karate klub "Alfa", osnovan davne 1996. godine, Ji - jitsu klub "Alfa", osnovan 2003. godine kao prvi hrvatski policijski, amaterski sportski klub koji je otvoren za javnost, te da su osnivanju Judo klub "Alfa" i Boks klub"Alfa".
U postupku je osnivanje Centra športova "Alfa" gdje bi gore navedeni klubovi bili u sklopu istoga, a sam Centar upravo pod Udrugom veterana specijalne jedinice "Alfa" Zagreb, kao krovnom Udrugom.