Atei si Agnostici Prahova

Atei si Agnostici Prahova is a Romanian group. It is a CLOSED group. There are 43 participants in that group. So it is a Tiny group. 195124713864929 is the identifier of this group with Facebook. 2015-02-08 20:12:15 is the closest date we have information about it.

Am creat cite un grup denumit "Atei [nume_judet]" pentru fiecare judet in parte. Acestea vor fi folosite pentru a avea o evidenta a numarulu persoanelor ne-religioase, paralela recensamintului.

Va rog sa va inregistrati in grupul corespunzator judetului de domiciliu (cel declarat in cartea de identitate).

RECENSAMINT 2011

In octombrie se va desfasura recensamintul decadal (iar intre 7 si 16 mai, intr-un numar redus de localitati va avea loc un recensamint de test). Formularul de recensamint contine si o sectiune dedicata religiei.

Intrebarea care vi se va pune este: “Carei religii considerati ca ii apartineti?”, iar intrebarea este deschisa.

Chiar daca aveti posibilitatea de a nu va declara religia (caz in care in formular se va completa “nedeclarat”), va recomandam totusi sa va afirmati deschis optiunea: “ateu” sau “fara religie”. Sint mai multe motive:
• Datele strinse in urma recensamintului vor fi folosite pentru alocarea resurselor bugetare pentru culte si, in general, pentru elaborarea politicilor guvernamentale. Cu cit vor fi mai multi cei care se vor declara atei sau fara religie, cu atit va fi mai slaba pozitia acelor culte care solicita bani de la stat in numele “credinciosilor”.
• Nu veti avea nimic de suferit daca va veti declara atei sau fara religie, ci doar de cistigat. Datele colectate sint strict confidentiale si sint folosite doar in scopuri statistice.
• Un numar mai mare de “credinciosi” declarati nu va face decit ca Guvernul si administratiile locale sa aiba mai multe scuze pentru a finanta cultele religioase in detrimentul invatamintului, sanatatii s.a.m.d.
• Un astfel de recensamint se petrece rar, aproximativ o data pe deceniu. Rezultatele obtinute acum vor fi folosite la fundamentarea politicilor in urmatorii cel putin zece ani. Nu irositi aceasta ocazie de a va face cunoscuta pozitia!
• Cu cit procentul cetatenilor ne-religiosi va fi mai mare, cu atit va fi mai mare impactul actiunilor pe care le sustinem - oprirea indoctrinarii religioase din scoli sau incetarea finantarii de la buget a cultelor religioase, de exemplu.
• A nu afirma pe fata ca esti ateu/atee sau fara religie ofera liderilor religiosi posibilitatea de a argumenta ca si personele a caror religie nu a fost inregistrata ar apartine de fapt curentelor religioase majoritare.

Citeva remarci:
1. chiar daca ati fost botezat(a) sau crescut(a) intr-o anumita religie, ceea ce conteaza este opinia dvs. actuala. Daca nu credeti in existenta unei divinitati, inseamna, pur si simplu, ca nu aveti religie, chiar daca ati fost botezat(a).
2. Nu va declarati agnostic(a). Exista riscul ca recenzorii sa nu stie despre ce este vorba si sa fiti inregistrat(a) la “Alte religii”! Manualul recenzorului prevede doar “Ateu” sau “Fara religie”
3. Nu va declarati “Jedi”, adept(a) a Flying Spaghetti Monster, Zamolxe etc. Veti sfirsi inregistrat(a) la “Alte religii”!
4. Verificati cu atentie ca ceea ce ati declarat a fost marcat de recenzor in formular. In cadrul sectiunii 24 trebuie in clar scris fie “ateu”, fie “fara religie”, iar in casuta de cod trebuie trecut fie “99” (ateu) fie “30” (fara religie). Verificati sa nu fiti trecut(a) cu codul “29” (alte religii)!!!