MOLITVENI LANAC POSTA I MOLITVE DO BOŽIĆA

Serbian is the main language of MOLITVENI LANAC POSTA I MOLITVE DO BOŽIĆA facebook group. It is a CLOSED group. They attracted 935 members. So it is a Small group. 207567732642385 is the identifier of this group with Facebook. We last updated on 2015-01-11 12:13:13.

Poštovani prijatelji iz ove grupe, vi ste se prijavili da želite s nama postiti i moliti u lancu posta i krunice kroz 9 tjedana do Božića.

S molitvom i postom počinjemo u petak 24.10.2014. kroz 9 tjedana svakodnevno molimo krunicu RASTIMO U GOSPODINU, postimo sve srijede i petke (9 petaka i srijeda) do Božića, zadnji petak posta je petak 19.12.2014 a zadnja srijeda je na Badnji dan 24.12.2014.

Jedini traženi uvjet kako bi ova devetnica bila "važeća" jest da se moli KRUNICA svakodnevno, bez prestanka kroz devet tjedana i posti u određene dane, ali ne zbog toga što je riječ o magijskoj formuli da ne preskačemo svakodnevnu molitvu krunice, nego kako bismo se vježbali u postojanosti i vjernosti u molitvi.

Kako uči sveta majka Crkva, duhovni život i vježbe pobožnosti usko su povezani sa sakramentalnim životom te su to učinkovitije i plodonosnije što više odgovaraju milosti Gospodnjoj. Stoga je za vrijeme svake devetnice poženjo primiti sakrament pomirenja i pokore (ispovjediti se) kako bi se od Boga zadobilo oproštenje vlastitih grijeha: poželjno je i svakodnevno sudjelovanje u svetoj misi (ako je moguće) i primanje svete pričesti, izvora i vrhunca svega kršćanskog života.

Velika devetnica Božiću doista je vrlo učinkovita ako se čvrsto vjeruje. Moli se kako bismo nadišli trenutke trpljenja, bolesti, tjeskobe, morlne propasti, obiteljskih nesreća; kako bismo bili prosvijetljeni u najtežim odlukama koje treba donijeti; kako bismo bilo ozdravljeni, utješeni te kako bismo mogli zatražiti pomoć u velikim i malim poteškoćama svakoga dana; ali također se moliti kako bismo zahvalili za neizmjerne milosti koje neprestano primamo od Gospodina.


Pošaljite nam svoje svedočanstvo
i napištete ukratko, što je Bog učinio u vašem životu kroz i životu vaše obiltelji kroz devetnicu koju ste obavljali. Želimo objaviti vaša svedočanstva na našoj stranici i tako potaknuti i ohrabriti druge na svakodnevnu molitvu i post i duhovni rast u Gospodinu.


Gospodine Isuse, budi blagoslovljen po svakoj osobi koja će moliti i postiti u ovome molitvenom lancu, budi blagoslovljen za svaku izgovorenu molitvu i svaku izgovorenu riječ. Izlij obilje svojega blagoslova na svaku osobu u ovome molitvenom lancu. Skini okove sa svakoga srca koje je zarobljeno da ti se može u potpunosti predati. Daj nam dar molitve, daj nam jaču vjeru nadu i ljubav.

Neka nas Duh Sveti vodi, jača, tješi, čisti od grijeha, oslobađa i ozdravlja da dobijemo snagu, radost i mir i tako obnovljeni milostima možemo svakodnevno Rasti u Gospodinu!


Kako moliti krunicu Rastimo u Gospodinu kliknite na link ispod:
http://www.facebook.com/groups/207567732642385/doc/208230412576117/