4:3 Kuren (Faste hver anden dag)

Danish is the main language of 4:3 Kuren (Faste hver anden dag) facebook group. It is a CLOSED group. They attracted 406 members. So people rank it like a Small group. You can find this group by searching 738122119556226 on Google, Bing or Yahoo. We last updated on 2015-01-30 08:30:12.

For os, der følger 4:3 Kuren efter bogen af samme navn og gerne vil dele erfaringer/tanker og gerne gode mættende opskrifter til fastedagene. Opretter af gruppen: Christel Worm Mikkelsen. Admin. Claus Nielsen og Christel Worm Mikkelsen og Catherina Gabrielle Wagner og Anne Mette Overgaard Henriksen


4:3 Kuren kort beskrevet:
Bogen er skrevet af Krista Varady og Bill Gottlieb og bygger på studier gennem mange år, tilrettet for bedst muligt resultat. Kuren går ud på, at man hver anden dag spiser, hvad man har lyst til, og hver anden dag letfaster på 25 procent af normalindtaget, dvs ca. 500 kcal, i snit. Det gav det mindst mulige tab af muskelmasse i forsøg. Det anbefales at spise fx frokost eller aftensmad på 400 kcal og et snackmåltid på 100 kcal, for tit fejlberegner vi fx tre småmåltider, så vi ender på måske 800 kcal. Da vi faster så tit er det også vigtigt med de 500 kcal i stedet for 0 som på 5:2.
Der er ikke tale om at tælle kalorier/tdee på spisedagene, men erfaringerne er, at efter et par uger overspiser vi kun med ca. 10 procent, da vi ikke længere spiser som var det "sidste festmåltid".


Kunstigt sødede sodavand og sødestoffer generelt frarådes, da det kan give større sult og risiko for sygdom, slagtilfælde, kræft osv.

Regelmæssig motion anbefales, da det mindsker appetit og styrker viljestyrken. På fastedage anbefales det, at man motioner før et måltid.

Undersøgelser viser, at 4:3 får blodtryk ned, kolesteroltal dykker, hjertet bliver stærkere. Man taber fedtmasse og stort set ikke muskelmasse,

Test har vist, at man taber sig mest med mad med højt fedtindhold på fastedage. Men vigtigst er det, at man holder sig til de ca. 500 kcal.

Det virker, siger Krista Varady.

Man har også en plan for, hvordan man holder vægten, når målet er nået. Man fortsætter med Succesprogrammet, som det kaldes ... Man spiser nu 1000 kcal på "fastedagene".

Som udgangspunkt er det bedst, hvis du har erfaring med faste fra 5:2, ellers anbefales det, at du som nybegynder starter ud med nogle uger eller en måned med to fastedage i ugen.
Det er heller ikke kuren til dig, som har svært ved at få særlig meget mad ned. Hvis du ikke kender din forbrænding, så Google Beregn tdee og indgiv højde, vægt og aktivitetsniveau, så du kan se, hvor meget din krop minimum har brug for på en spisedag. Selv om det kan lyde voldsomt, så skal du nok tabe dig pga. fastedagene.

Siden må ikke benyttes til salg.