Adjud

Adjud is a Romanian group. Having alot of group type in Facebook: close, open and secret and it is a CLOSED group. Adjud has 2,362 members. So people rank it like a Medium group. 133179843416533 is the identifier of this group with Facebook. We last updated on 2015-02-07 21:31:08.

Adjud, cunoscut din vechime pentru aşezarea sa la intersecţia dintre provinciile româneşti Moldova, Ţara Românească şi Transilvania, este şi astăzi un important nod feroviar şi rutier.
Adjud este un municipiu din județul Vrancea, Moldova, România. Are o populație de 17.585 locuitori (2002).Nod feroviar cu stație de triaj care se află lângă gara de călători. Aflat la nord de punctul în care se întâlnesc râurile Siret și Trotuș, orașul Adjud a fost inițial un târg.
Oraşul Adjud este situat în judeţul Vrancea la confluenţa râului Trotuş cu râul Siret. Terenul pe care este aşezat Adjudul este, în general, plan, fiind mărginit de colinele subcarpatice cu înălţimi până la 400 m,Si la 15 km distanta de Paunesti.

Obiective turistice:
- Muzeul Orasenesc,
- Mănăstirea Sihastru,
- Valea Siretului,
- Valea Trotuşului.
De vizitat in zona:
1. Monumente istorice si culturale: Ex.Mausoleul Marasesti, Marasti, biserica, podul si stejarul din Borzesti, din vremea lui Stefan Cel Mare, Manastirea de maici Bogdana/Borzesti, Manastirea Almas/Piatra Neamt, Manastirea Sihastru/Ploscuteni.
2. Lucrari de arta, vizite documentare, degustari de vinuri: Barajul Bicaz, Cheile Bicazului, Barajele de pe Riul Siret, Mina de sare de la tg.ocna si
biserica sapata in sare, la -300m, Casa Memoriala George Enescu, Crame
vechi, din zona viticola Vrancea, Vinuri omologate si recunoscute/medaliate, pe plan intern si international/degustari/aperitive.
3. Statiuni Montane/apropiate, Slanic-Moldova, Durau, Lacu Rosu, Lepsa, Gresu, Pastravaria de la Slanic si Lepsa.