Manisa, Merkez (Şehzadeler), Yeşilköy

Turkish is the main language of Manisa, Merkez (Şehzadeler), Yeşilköy facebook group. It is a CLOSED group. Manisa, Merkez (Şehzadeler), Yeşilköy has 288 members. So it is a Tiny group. 120392111327433 is the identifier of this group with Facebook. 2015-02-18 18:06:16 is the closest date we have information about it.

Manisa, Şehzadeler, Yeşilköy Mahallesi

Amacımız bütün hemşehrilerimizi bir araya toplamak, köyümüzün tanıtımını yapabilmek için birlik ve beraberlik sağlamaktır.

TARİHÇE

Köyün eski adı Dereköy'den gelmektedir. Yeni ismi yeşili bol olduğundan köyün ismi YEŞİLKÖY olarak değiştirilmiştir.

KÜLTÜR

Düğünlerde damat traşı gelini davul zurna ile alma, düğün nişanı, kına gecesi,düğün yemeği her düğünde misafirlere köy halkına ikram edilir, takılar takılır oyunlar oynanır, eğlence içinde biter.

Köyün yemekleri; fırında ekmek pişirme, yufka ekmek yapma tarhana aşı pişirme pekmez yapma,nişasta yapma her türlü turşu yapma, patlıcan turşusu yapma, bazı meyveleri erik, üzüm, incir, kavun, karpuz, kayısı, şeftali, ayva, nar, dut, karadut, ahududu, böğürtlen, haziran üzümü gibi ve sebzelerden domates, biber, patlıcan, sarımsak, soğan, balkabağı, salatlık, hacur, acıbiber, lahana, pırasa, karnıbahar, pancar, turp, marul yetiştirilmektedir.

COĞRAFYA

Manisa merkezine 18 Km. uzaklıktadır. Yakın olduğu köyler; Yeni Harmandalı, Çavuşoglu, Hacıhaliller, Gümülceli, Koldere'dir.

İKLİM

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

EKONOMİ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yeşilköy hayvancılıkta büyük ve küçük baş olmak üzere iki çeşit hayvan yetiştirmektedir. Tarıma elverişli arazileri olan Yeşilköy, sulu tarıma önem vermektedir.Üzüm Yeşilköy'ün başlıca geçim kaynağıdır.Mısır,buğday,domates diğer yetiştirilen tarım ürünleridir.Özellikle Gediz nehrinin kenarını tarla olarak değerlendirmekte, böylelikle sulama sorununu çözmüşlerdir. Köyün ürettiği başlıca tarım ürünleri; üzüm, mısır,buğday, karpuz, kavun, domatestir.

MUHTARLIK

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2010 - İBRAHİM FINDIKOĞLU (0537-2541235)
2009 - MEHMET ALİ AKTAŞ (0533-7370051)
2004 - NECDET YÖRÜK
1999 - NECDET YÖRÜK
1994 -
1989 -
1984 -

ALTYAPI BİLGİLERİ

Yeşilköy'de, ilköğretim okulu vardır. Yeşilköy'e yeni 9 derslikli tam teşekküllü prefabrik okul yapılmıştır. Kullanılmakta olup Yeniharmandalı köyünden Çavuşoğlu köyünden taşımalı öğrenciler Yeşilköy'e gelmektedir. Okulun toplam 145 öğrencisi vardır. Okulun adı "Yeşilköy Şehit Gürkan Gökçek İlköğretim Okulu"dur.

Köyün içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur, ancak sağlık evi vardır. Yeşilköy'ün aile hekim doktoru Mehmet Ali TÜYSÜZ'dür. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca köyün spor kulübü vardır.