Pucioasa veselă

Pucioasa veselă is a Romanian group. It is a CLOSED group. They attracted 9,719 members. So people rank it like a Large group. 291977460882758 is the identifier of this group with Facebook. Last update is on 2015-02-08 00:11:06.

Oraș stațiune balneară plin de veselie de peste 170 de ani, așezată pe cursul superior al Ialomiței la 21 km nord de municipiul Târgoviște și o altitudine de aproximativ 400m. Pucioasa beneficiază de o poziție frumoasă deschisă, de o parte și de alta cu dealuri tărăgănate de sub care țâșnesc binefăcătoarele izvoare de pucioasă (sulfuroase), de unde i se trage și numele de Pucioasa.

Principalii factori naturali de cură sunt apele minerale slab mineralizate, sulfuroase, sulfatate, bicarbonatate, calcice, sodice clorurate și climatul agreabil cu veri racoroase. Localitatea Pucioasa se afla pe cursul superior al râului Ialomița, se invecineaza cu orașul Fieni și este amplasată la circa 100 km de trei mari orașe ale tarii: București (unde se afla cel mai apropiat aeroport), Brașov si Pitești.

Stațiunea Pucioasa a devenit cunoscută pe harta tarii prin apele ei tămăduitoare, intrate în circuitul european, gratie academicianului Bernarth Lendwai Alfred, care le popularizează cu ocazia Expoziției de la Viena, din anul 1873, stațiunea noastră ocupând primul loc, înregistrând procentul cel mai mare de substanțe minerale la litru. De la descoperirea acestor ape minerale, interesul pentru folosirea lor a crescut constant, după ce despre ele au vorbit, într-o forma sau alta, o serie de medici și chimiști sau vizitatori romani si străini.

Climatul de deal, cu temperatura medie anuala de peste 10 grade Celsius si cu precipitații de 750 mm anual, ca și existenta apelor minerale, face ca stațiunea să fie recomandată pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale, posttraumatice, neurologice, periferice și centrale, respiratorii, dermatologice și cardio-vasculare. De asemenea, aici sunt tratate cu bune rezultate boli de nutriție, de metabolism și afecțiuni specifice unor boli profesionale. Tipuri de proceduri: băi calde cu ape minerale în căzi și bazine, băi de plante, împachetări cu parafină, termoterapie, kinetoterapie, inhalații, aerosoli, electroterapie